Hemligheten bakom leveranssäkerhet och hög kvalitet av automatsvarvning

Egentligen är det ganska enkelt. Vi kan våra maskiner och processer extremt bra och är, om vi får säga det själva, riktiga mästare på planering.

Förfrågan

Vet du exakt hur den automatsvarvade detaljen ska se ut? Eller vill du ha hjälp redan tidigt i processen med att ta fram en lösning, ritningar, välja material och efterbehandling? Oavsett så utarbetar vi ett underlag med fokus på kostnadseffektivitet och kvalitet.

Offert

Vi gör en riskanalys av din detalj, och med den som utgångspunkt lämnar vi eventuell produktkritik och återkommer med offert inom två arbetsdagar.

Beredning

När vi har fått din order börjar vi planera arbetet. Vi säkerställer att vi har kapacitet i rätt maskin för att klara leveranstiden, samt att vi har tillgång till rätt material och verktyg. Vi går även igenom riskanalysen igen och gör underlag för mätprotokoll och mätning. Du får ditt ordererkännande inom tre arbetsdagar.

Tillverkning

Nu gör vi ställblad, mätpunkter och tar fram instruktioner för vår operatör. När jobbet närmar sig i körplanen så genomförs ett yttre ställ. I samband med produktionsstart gör vi en kontroll av förstabiten som dokumenteras enligt mätprotokollet. Under körningen sker sedan löpande kontroll av detaljen.

Längdsvarv
I vår maskinpark har vi sex längdsvarvar som är snabba och precisa och lämpar sig perfekt för små och korta detaljer (under Ø32 mm och upp till 1200 mm längd). Maskinerna bygger på en teknik med styrbussning och rörlig huvudspindel, vilket möjliggör bearbetning med fina toleranser över längre sträckor på mindre diametrar. Vår nyaste längdsvarv köptes in 2019.

Revolversvarv
Vi har också sex revolversvarvar som är snabba och stabila på de flesta detaljer från Ø20 mm till Ø65 mm. Alla är utrustade med ett stångmagasin på tre meter. Maskinerna har två spindlar och minst två revolvrar, vilket ökar möjligheten att tillverka en helt färdig detalj med maskinell precision även vid tvärbearbetning och fräsning. Vår nyaste revolversvarv köptes in 2022.

Tvättning

Vi tvättar alla detaljer i vår tvätt från Viverk för att säkerställa att de är rena och rostskyddade före leverans/lagerhållning eller ytbehandling. Efter tvätt görs alltid en stickprovskontroll av detaljerna med hjälp av samma underlag som förstabitskontrollen.

Efterbehandling

Om du vill kan vi också erbjuda efterbehandling av detaljerna med hjälp av våra samarbetspartners. Vi kan bland annat ombesörja förzinkning, kromning, lack, olika värmebehandlingar samt gänglåsning. Om detaljerna ska bockas och svetsas så har vi även samarbetspartners för detta.

Slutkontroll

Efter tillverkning, tvättning och eventuell efterbehandling gör vi alltid en slutkontroll där vi upprättar ett mätprotokoll enligt det underlag som har följt detaljen genom hela processen. Vi sammanställer också alla dokument som rör detaljen, till exempel riskanalys, materialcertifikat samt intyg på ytbehandlingar och våra mätningar under processen.

Leverans

Vi packar detaljerna varsamt i kartonger eller helt ny halv/hel pall – allt för att de ska nå  dig i samma skick som de lämnar oss. Vi skickar också med önskad dokumentation, antingen tillsammans med godset eller via e-post.

Hur kan vi göra din affär ännu bättre?

Skicka ett mejl till oss och beskriv vad du behöver hjälp med. Vi lämnar offert inom två arbetsdagar.

Fyll i ditt namn här
Fyll i ditt namn här