Med  75 år i branschen står vi redo för framtiden.

Isakssons Metallindustri fyller 75 år 2022. Det är vi omåttligt stolta över. Vi är ett familjeföretag i tredje generationen – och varje generation har bidragit till att utveckla verksamheten till det effektiva maskineri som vi är i dag.

”Don’t quit your day job.” Eller?

Isaksssons Metallindustri startades i Hok år 1947 av vår farfar Valter. Valter var en riktig entreprenör. Allt började med att han hittade en begagnad, kurvstyrd automatsvarv som hade lagts ut på annons av en säljare i Dalarna. Valter bestämde sig för att köpa svarven, installerade den hemma i uthuset och satte igång att leta kunder. Det gick alldeles utmärkt och efter bara något år kunde han säga upp sig från sin anställning och bli egenföretagare på heltid.

Andra generationen

Valters son David, vår pappa, föddes 1960. Han växte mer eller mindre upp på verkstadsgolvet, och trivdes fint med det. Redan 1982, när David bara var 22 år, köpte han företaget av sin far Valter – och så fort han blivit varm i kläderna började han satsa rejält. I början av 1990-talet inleddes en expansiv fas. Isakssons Metallindustri byggde ut, dubblade produktionsytan och investerade i nya maskiner. 1994 installerades den första NC-styrda svarven.

Helt ny maskinpark

Nu följde en intensiv period där hela maskinparken byttes ut och ersattes med nya svarvar. När vi tittar i rullorna ser vi att det investerades i en ny maskin vartannat år mellan 1994 och 2002; sist in var en högkompetent längdsvarv. Kundrelationerna växte i takt med investeringarna men tillväxten har alltid skett kontrollerat med ambitionen att aldrig tumma på det nära samarbetet vare sig internt eller med kunderna.

Tredje generationen

Davids två söner, Patrik och Joel (japp, det är vi!) började jobba i företaget tidigt. Patrik 2006 och Joel några år senare. 2013 sjösatte vi vår nya strategi för expansion. Vårt mål har varit att bygga en organisation med muskler att ha egna specialister inom kvalitet, verkstad, programmering, ekonomi och ledning men som fortfarande är tillräckligt liten för att vi och kunderna ska uppleva en nära och familjär stämning präglad av omtanke. Våra medarbetare ska känna till verksamheten och ha bred kompetens så att de kan rycka in där det behövs. Och det är där vi befinner oss i dag. Efter att regelbundet har investerat i nya maskiner, produktionslokaler, kontor och personalutrymmen är vi i dag nästan 30 medarbetare och omsätter mellan 30 och 40 miljoner årligen. Så ja, du får gärna gratulera, för vi är jättestolta över vår 75-åring som vi har byggt tillsammans i familjen och med våra medarbetare och kunder!

Vad händer nu?

Det är en jättebra fråga. Vår tanke är att vi ska fortsätta att växa, men under kontrollerade former. Vi vill gärna bidra till att ytterligare ett antal medarbetare får chansen att utvecklas hos oss, och därmed också bidra till ett levande lokalsamhälle här i Hok, men vi tänker inte göra det på bekostnad av de nära och äkta kundrelationer som vi har i dag. Isakssons Metallindustri får gärna bli större; men som kund ska du alltid uppleva att du är en i gänget på verkstadsgolvet!

Hur kan vi göra din affär ännu bättre?

Skicka ett mejl till oss och beskriv vad du behöver hjälp med. Vi lämnar offert inom två arbetsdagar.

Fyll i ditt namn här
Fyll i ditt namn här