Since 1947

Om oss

Året var 1947 och företagets grundare Valter Isaksson såg en annons om en begagnad kurvstyrd automatsvarv som fanns till salu i Dalarna. Han ansökte om ett par dagars semester åkte han med tåg och för att köpa svarven. Efter att den var hemfraktad startade han firman och började söka kunder. Redan efter något år så gick det så bra att han kunde säga upp sig från sitt arbete och satsa fullt ut på firman, från den dagen fram till pensionen var han sin egen.

Sonen David föddes 1960 och har växt upp i firman och han trivdes redan som ung i verkstaden tillsammans med sin far. Efter att ha avslutat sin utbildning och värnplikt så köpte han företaget av sin far 1982. I början på 90-talet så inleddes en expansiv fas av företaget och efter en utbyggnad som dubblade produktionsytan började David investera i CNC maskiner och 1996 köptes den första CNC maskinen av märket Traub. Nu följde en intensiv period där hela maskinparken byttes ut mot nya svarvar, vartannat år mellan -96 och -02 köptes en ny maskin till den lilla firman i Småland. När en längdsvarv av finaste snitt rullades in i lokalen 2002 så var det en mycket kompetent maskinpart som stod där.

Våren 2006 var det Davids äldsta son Patriks tur att efter avslutade studier och värnplikt börja jobba heltid i företaget, för att efter några år följas av mellansonen Joel.

Företaget växte mot att bli en komplett leverantör av automatsvarvade detaljer och med en vilja att alltid hålla sig i framkant av utvecklingen investerades det 2011 i två ytterligare längdsvarvar, ytterligare en Traub men även den första från märket Star. Våren 2013 började lokalerna återigen kännas trånga, och eftersom alla tre trodde starkt på framtiden drogs planerna upp för en utbyggnad som återigen skulle fördubbla fabrikens storlek.

Hösten 2013 insjuknade tyvärr David hastigt och kunde inte längre verka som vanligt, Patrik och Joel tog över den dagliga driften för vad som borde varit en kortare frånvaro men bara två månader senare avled David alldeles för tidigt vid blott 53 års ålder. Trots detta kändes det givet för Patrik och Joel med personal att driva företaget vidare och under 2014 stod utbyggnaden färdigt.

I slutet av 2014 inköptes ett paternosterverk för materialhantering, en 6.5m hög maskin med 16st 3.2m breda hyllor som klarar 2ton styck, och denna i kombination med inflyttningen i de nya lokalerna bidrar till en effektivare och lättarbetad verkstad.

Sedan har expansionen av verksamheten fortsatt, och under 2016 tillkom två maskiner, en ny Okuma LT2000Y i början av året och till halvårsskiftet en Traub TNK36, och med detta siktar fortfarande på att vara en framåtsträvande, kompetent leverantör inom automatsvarvade detaljer och alltid med kunden i fokus.