Since 1947

Maskinpark

Vi har valt att inrikta oss på området mellan Ø4 och Ø65mm och att arbeta från stång. Idag har vi 11st automatsvarvar med stångmagasin i daglig produktion. Eftersom vi har en blandning emellan längdsvarvar och konventionella svarvar så klarar vi den mesta typ av bearbetning. Vi klarar att köra fyrkantsmaterial upp till 45mm och sexkant upp till 55mm, vi klarar hålbilder både i plan och vinkel med god precision, vi klarar betydande fräsning och såklart svarvade konturer.

OKUMA LT2000Y

Vi har en Okuma LT2000Y av senaste modell, den är utrustad med dubbla spindlar och en robotarm för att plocka ur detaljer. Den har dubbla revolvrar, båda med Y axel och drivna verktyg.

Kort sagt är detta en mycket kompetent maskin som klarar svarvning, borrning, fräsning och de flesta andra moment direkt i maskinen.

Okuman tar upp til Ø65mm och arbetar med ett 3m magasin.

STAR SR-32J

Vi har en STAR SR-32J det är en snabb längdsvarv med hög precision och hög repeter noggrannhet.

Maskinen är utrustad med drivna verktyg i alla axlar och har alla möjligheter att programeras med vinklar, radier och även frästa inslag på detaljerna.

Dessutom har vi utrustat den med en högtrycksenhet för kylvätska på 180bar vilket gör att vi till fullo kan utnyttja dess kapacitet. Maskinen är utrustat med ett tremetersmagasin och klarar upp till 32mm i diameter.

TRAUB TNL 26

Vi har två TRAUB TNL 26, de är snabba längdsvarvar med hög precision och hög repeter noggrannhet.

Dessa maskiner är utrustad med en fullvärdig motspindel och totalt tretton axlar i fyra delsystem. Det gör att det går att ha många verktyg i ingrepp samtidigt vilket minskar stycktiden och ökar möjligheterna med både enklare och mer komplexa detaljer.

Våra TNL:er är de som enklast av våra maskiner kör de mest avancerade detaljerna, programmerarens fantasi och maskinens diameter är egentligen det som sätter gränserna för vad denna maskin klarar av att tillverka. De klarar bitar upp till 26 i diameter och är utrustad med varsitt tremeters stångmagasin.

TRAUB TNC 42/65

Vi har två TRAUB TNC:ar i något olika utförande, båda två har en fullvärdig motspindel och dubbla revolvrar med drivna verktyg i båda och totalt 8 axlar.

De klarar det mesta vad det gäller svarvning och tvärhål. Pression på 0.1 grad i vridning mellan olika ytor och hål är inga problem. Vi har svarvat detaljer från 3 till 800mm långa i dem, och de klarar maximalt 42 respektive 65 i diameter.

Båda maskinerna är utrustade med ett tremeters stångmagasin.

TRAUB TNM42

Vi har en TRAUB TNM42 som är en snabb maskin att använda för enklare bitar utan tvärbearbetning, den är perfekt för större serier av mindre avancerade bitar upp till 32mm i diameter.

Maskinerna är utrustad med fyra tvärslidor mot huvudspindeln och en revolver framifrån, i revolvern finns en passiv motspindel och bakom revolvern en bast med möjlighet att bakförsänka och gänga bitarna.

Maskinen är utrustad med ett tre meters magasin.